حاملان فرهنگ و تربیت اجتماع
در گفتارهای پیشین عدالت را به این صورت تعریف کردیم که "هر صاحب حقی را به حقش برسانی. "
و مبنای حقوق را در درجه اول در استعدادها و توانمندی های فطری و خدادادی افراد به رسمیت شناختیم.
💎 هم چنین با توجه به اینکه مطابق نگاه اسلام ، زن و مرد در انسانیت و استعداد بندگی خدا و رسیدن به کمال برابرند، آزاد بودن آن دو برای طی مراحل کمال انسانی را حق مسلم آنها می دانیم.
👈🏼 و از آنجا که در بعضی صفات و ویژگیها تفاوت دارند، تفاوت نقش آنها در حرکت و تداوم جامعه بشری را می پذیریم.
❇️ این صفات و ویژگیهای متفاوت هم از آنجا که یک استعداد طبیعی به شمار می روند، برای هر جنس ایجاد حقوق مخصوص به خود می کنند.
👈🏼 لذا هر یک از زن و مرد حق دارند در طراحی نظام خانوادگی و اجتماعی، بر جای خود بنشینند و کار ویژه خود را داشته باشند.
⬅️ و وقتی این حق استیفا شد آنگاه برای آن دو برای ایفای نقش تکلیف ایجاد می شود.
✳️ بر این اساس بزرگان دین و روانشناسان و جامعه شناسان الهی که مبنای حقوق را در استعدادهای فطری انسان جستجو می کنند، با توجه به توانمندیها و صفات ذاتی و با مراجعه به کلام معصومین، نقش اصلی و اساسی زن را در #تولید_و_تربیت_نسل_پاک_توحیدی تعریف می کنند و از آنجا که هدف اصلی از تشکیل #خانواده نیز همین است، اصلی ترین مکان ایفای نقش زن را در کانون خانواده می دانند.
🔰 از سوی دیگر زنان چه غیر مستقیم و با ایفای نقش مادری و همسری در خانواده و چه مستقیما با حضور خود در جامعه ، حاملان فرهنگ و تربیت اجتماع هستند و نحوه عملکرد آنها مستقیما و از چند جانب بر پاک ماندن جامعه بشری تاثیر دارد .
⬅️ لذا نحوه حضور زن در جامعه باید به گونه ای باشد که با استعدادهای ذاتی زن و نقش ویژه او در خانواده و جامعه در تعارض و تضاد نباشد و
👈🏼 جایگاههای عمده ایفای نقش او به گونه ای تعریف شود که استعدادهای ذاتی او به بهترین و سالم ترین وجه ظهور و بروز پیدا کند و جامعه زنان و جامعه اسلامی را در حرکت به سمت کمال انسانی خود کمک کند.
❇️ اینجاست که بنا به تعریف عدالت، برای هر صاحب حقی مطابق با استعدادهای ذاتیش، باید راه به فعلیت رساندن استعدادها هموار باشد و از این منظر در عرصه اجتماع ، #عدالت_اجتماعی یعنی زنان متناسب با نقش ویژه خود در خانواده و جامعه به فعالیت بپردازند .
✳️ همانطور که در عرصه خانوادگی حق هر دختری است که تربیتی متناسب با رشد یافتگی در زودترین زمان ممکن بیابد و به بهانه های واهی ورود او به زندگی زناشویی و فرزند آوری وی به تاخیر نیفتد، بلکه از سنین کودکی برای تهیه مقدمات ازدواج دختران برنامه ریزی شود و این مهم باید به صورت حق مسلم فرزندان توسط والدین و سپس فامیل و اجتماع به رسمیت شناخته شود.
✍️ شهبازی
💧به بانوی آب بپیوندید👇
https://eitaa.com/joinchat/1242038283C53201e044e